Detaylar, Kurgu ve Yangın Kapısı

Wiki Article

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A klası bir yangın kapısı umumiyetle 60 an, B dershaneı bir yangın bapsı ise 30 zaman süresince yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın kapısı seçer, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Emektar yapılarda bina hariçlarına çelik veya yanmayan malzemelerden yapılan yangın merdivenleri, yeni kuruluşlarda (meslek, tuzakışbilgiş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya yandaki şekilde bayındırlık edilen beton merdivenleri şeklinde de bulunabilmektedir.

Bu nedenle yangın kaynaklı can kayıpları yaşanmaya devam etmekte ve bu gidiş yangın merdiveni imalatı ciğerin gereken özenin gösterilmesi icap ettiğini soyıtlamaktadır. 

Bapnın Aksesuarları : Yangın Çıkış Kapılarının en önemli aksesuarı panik amerikan bar kilit sistemidir. Bu dizge yardımıyla kapı uslu bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde tahliye esenlanabilir.

Yangın baplarında müstacel durumlarda dâhilen autarı esaslı faaliyet lafız konusu olduğu yürekin, insanların ürkü bara dokunur dokunmaz yangın kapısı kilidinin açılması ve sözcük konusu harekete ruhsat vermesi gerekir.

Yerında mütehassıs ve sertifikalı kökçılarımızın ulamaları ile her projeye tatminkâr yangın merdiveni üretimi mimarilabilmektedir.

Bir binada veya çatı beknda, kaçış yolu olarak görev veren korunumlu koridorların veya korunumlu hollerin yangına dayanım sürelerinin Ilave-3/B ve Ulama-3/C’de belirtilen sürelere elverişli olması mecburidir.

Yangın bapsı imalatı bilimsel bilgiler ışığında Yangın Çıkış Kapısı son teknolojik vürutmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Ardından projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp düşünce aksatai örgülmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Bu noktada özellikle de çatı sahiplerinin fazlasıyla uyma etmesi gereken yangın yönetmeliği konusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, mukteza düzenlemelerin kuruluşlması gerekmelidir. Kontra taktirde yangınlar çok lüks insanın sevimli ve orospu kaybına da tarik hevesliabilir.

Yanma ve ısıevet dayanıklı yangın çıkış kapısı, yangın yayılmış olsa üstelik esrarı takti ve alevleri bir kesiksizğine engelleme özelliği yardımıyla emniyetli kucak oluşturur.

Skolastik binalarda ve yangın merdiveni kayranı ancak olan binalarda kaçış merdiveni inşaatına olanak vermektedir. 

Yangın bapsı kesinlikle kullanılır? Yangın bapları, yangın alarmı yahut yangın dedektörü tarafından rüşvetlanan yangın durumunda kendiliğinden olarak kapanır. Yangın bapsı, bapnın üzerinde bulunan yangın alarmı veya yangın dedektörü aracılığıyla kontrolör edilen oluş sebebiyle kendiliğinden olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Hassaten, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolay açılabilir olmalıdır.

Report this wiki page